Bezoek ook deze websites voor meer informatie en steun bij het omgaan met radicalisering.


Hulplijn Radicalisering

Maakt u zich zorgen om iemand in uw vertrouwde omgeving die (mogelijk) aan het radicaliseren is?
Bel de Hulplijn voor informatie en advies!
De Hulplijn is een onafhankelijk initiatief, waarbij ouders met hun situaties op een professionele en vertrouwelijke manier worden opgevangen. In eigen taal wordt u te woord gestaan om de situatie te verkennen en de hulpvraag te formuleren. Uw gesprekken zijn vertrouwelijk en worden niet met derden gedeeld. Indien nodig zullen wij u in contact brengen met een vertrouwenspersoon bij u in de buurt. Het vertrouwenspersoon zal uw situatie op een professionele manier behandelen, en kan u in uw moedertaal te woord staan. Samen met de vertrouwenspersoon zoekt u naar de juiste oplossing voor uw kind.

Bezoek de website.

Familiesteunpunt

Heeft u te maken met een zoon, dochter, broer of zus die mogelijk radicaliseert? Of een familielid dat is vertrokken naar een strijdgebied of daarvan terugkeert? Dan is het Familiesteunpunt er voor u. Het steunpunt biedt u gespecialiseerde informatie, advies en ondersteuning.

Onze familieondersteuners zijn een luisterend oor voor alle vragen die u heeft. Zij kunnen u adviseren over hoe u kunt omgaan met radicalisering in uw familie en bieden u ondersteuning bij allerlei praktische en morele zaken zoals school, werk, financiën en het gezin.

Bezoek de website

Weerbaarheid tegen radicalisering

Het SMN is in november 2015 begonnen met het programma 'Weerbaarheid tegen radicalisering'. Door middel van het trainen van sleutelpersonen, voorlichtingsbijeenkomsten en andere activiteiten wil het SMN een positieve en proactieve beweging tot stand brengen waardoor het vraagstuk van radicalisering uit de taboesfeer wordt gehaald en in alle openheid wordt besproken.

Zonder onderzoek en kennis over het onderwerp, kunnen we het probleem niet aanpakken. Op de kenniswebsite vindt u waardevolle onderzoeken, feiten en tools die u kunnen helpen om radicalisering aan te pakken.

Bezoek de website

Fate

Families against Terrorism & Extremism.

Fate is een internationaal netwerk van organisaties die zich inzetten tegen radicalisering in Europa en Noord-Afrika.

"We are building a community to share resources, information and support to help those currently doing this important work and to inspire more families to engage. FATE is a transmedia campaign that seeks to raise awareness of the important role of families in countering violent extremism, encourage more families to engage with this crucial work, and support vulnerable families by linking them up to the amazing work happening locally in their communities."

Bezoek de website